surrounded by trees and other lush vegetation, this small building contains a workshop as well as external space for two parked cars. the project, conceived by architecture practice studiospazio, was designed for the garden of a semi-detached house in suzzara, a town near mantua in northern italy. the garage structure comprises four massive wooden panels that relate to the scale of the scheme’s natural environment.

all images by stefano graziani

 

 

studiospazio — a practice set up in 2014 by samuele squassabia, tao baerlocher, and eugenio squassabia —  positioned a gabled roof at a perpendicular angle to the building’s walls. consequently, the corrugated steel canopy shares a minimal point of contact with the remainder of the structure. ‘this composition avoids the enclosed space and allows the continuity of the garden to be perceived in all directions,’ explains the design team.


the structure is surrounded by trees and other lush vegetation

 

 

the inventive construction method reduces the visual scale of the structure, with two cars able to comfortably fit beneath the large roof. ‘despite its presence, the building doesn’t divide the plot, it rather becomes a device to connect with the neighboring environment,’ continue the architects. ‘the thin metal pillars inside the workshop stiffen the structure; however they are perceived as furniture due to their proportions.’


the corrugated steel canopy shares a minimal point of contact with the building


space is provided for two parked cars


large doors fold back to provide access to a small workshop


shelving provides the home with a new storage area


the scale of the project relates to its natural setting


looking out from beneath the timber canopy


the scheme was designed for the garden of a house in northern italy


site plan / floor plan


section


axonometric diagram

 

 

project info:

 

design: studiospazio, zurich and mantova (samuele squassabia, tao baerlocher, eugenio squassabia)
photography: stefano graziani
location: suzzara (MN), italy
principal use: workshop and garage
structure: massive timber panels and steel
floor area: 14,4 sqm
completion: april 2016
constructor: officine tabarelli
structural design: ing. davide cavaglieri, XLAM dolomiti

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

philip stevens I designboom

may 29, 2017



Source link